Waarom Private Lease?

Alles op een rijtje.

Alles over Private Lease

Bij ProLease kunt u ook terecht voor uw Private Lease contract. Het aanbod wordt steeds groter, zowel voor een nieuwe auto als een auto met wat ervaring. Om uw keuze voor ProLease nog wat makkelijker te maken, hebben wij alle informatie met betrekking tot Private Lease verzameld. Lees snel verder en neem bij eventuele vragen altijd direct contact op met een van onze specialisten.

Wat is Private Lease?

Private Lease kunt u heel eenvoudig vergelijken met uw telefoonabonnement. Hierbij betaalt u ook een vast bedrag per maand voor uw belminuten, data-bundel en uw telefoon. Bij Private Lease geldt hetzelfde principe. U betaalt een vast all-in bedrag per maand en u rijdt onbezorgd in een nieuwe auto. De 'bundel' bij Private Lease bestaat uit het afgesproken aantal kilometers per jaar en het aantal maanden (tussen 12 en 72).

Inbegrepen in de maandprijs

Het enige dat u nog moet betalen is de brandstof. En eventuele verkeersboetes of het eigen risico bij een niet-verhaalbare schade.

Voordelen Private Lease!

Hoe werkt Private Lease?

Bij ProLease kunt u kiezen voor een nieuwe auto of een auto met wat ervaring. De auto's zijn meestal standaard voorzien van een uitgebreid uitrustingsniveau. Bij het aanbod van nieuwe auto's kunt u kiezen uit een van de geselecteerde modellen van ProLease, altijd met een scherp actietarief. Afhankelijk van het model kunt u vaak alleen nog de kleur kiezen.

Uiteraard kunnen wij altijd een maatwerk offerte voor u opstellen als u uw droomauto bij een (merk)dealer in Nederland heeft zien staan.

De auto's in onze Private Occasion Lease aanbod zijn die met wat ervaring achter te rug, en zijn altijd uniek. Maar een gebruikte auto kost minder in de aanschaf, kan de leaseperiode daardoor korter zijn en kunt u meestal -na het afsluiten van het leasecontract- heel snel rijden.

Keurmerk Private Lease

Stichting Keurmerk Private Lease stelt zich ten doel de consument te beschermen. Dankzij het keurmerk weet u bij welke partij u veilig en verantwoord een auto kunt leasen. Het Keurmerk Private Lease staat voor: Betrouwbaarheid, Helderheid en transparantie en Onafhankelijkheid. ProLease is al een aantal jaar aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

> Meer informatie

Financiële toetsing en acceptatie

ProLease vindt het erg belangrijk dat de overeenkomst tussen u en ProLease verantwoord is voor alle partijen. Iedere aanvraag wordt daarom financieel getoetst zodat wij zeker weten dat u kunt voldoen aan de financiële verplichtingen gedurende de looptijd van het contract. Deze financiële toetsing wordt uitgevoerd door EDR Credit Services. Hierbij hanteert EDR Credit Services de draagkrachtnormen zoals voorgeschreven door het Keurmerk Private Lease.

> Meer informatie

De voor- en nadelen van Private Lease

Als particuliere klant heeft u tegenwoordig enorm veel keuze. Een auto zelf kopen, kopen met of zonder financiering of Private Lease. En waarom is de laatste jaren het aantal Private Lease contracten zo enorm gestegen. Zitten er dan alleen maar voordelen aan Private Lease of is kopen soms toch de betere keuze voor u. ProLease zet graag alles voor u op een rijtje, zodat u de beste keuze kunt maken.

> Meer informatie

Veel gestelde vragen

Het kan zijn dat u nog vragen heeft, waar wij op deze pagina nog geen antwoord op hebben kunnen geven. Hieronder treft u nog een aanvullend overzicht van de meest gestelde vragen over Private Lease:

In het standaard leasetarief zijn de volgende kosten inbegrepen:

  • Afschrijving van de auto inclusief de rentekosten;
  • Reparatie, onderhoud en het vervangen van de banden bij slijtage;
  • All-risk verzekering, WA en Casco;
  • Houderschapsbelasting;
  • 24/7 pechhulp in Europa;
  • Vervangend vervoer na 72 uur.

U kunt tevens extra aan uw leasecontract toevoegen zoals ‘Vervangend Vervoer na 24 uur’, ‘Winterbanden’ of een ‘Schadeverzekering Inzittenden (SVI)’. U betaalt hier dan een additioneel bedrag per maand voor. Het leasetarief is inclusief BTW.

Voordat ProLease voor u een leaseovereenkomst kan opmaken dient u het acceptatieproces succesvol af te ronden. Het acceptatieproces verloopt digitaal via EDR Credit Services. U ontvangt van EDR een e-mail waarin zij u vragen een aantal persoonlijke gegevens digitaal aan te leveren. Dit proces bestaat uit 2 fases. De eerste fase is een zogenaamde vooracceptatie op basis van een draagkrachtnorm en de tweede fase is de definitieve acceptatie naar aanleiding van analyse van de door u aangeleverde gegevens en een telefonisch interview. Op het moment dat u uw gegevens upload (fase 2) zal EDR Credit Services binnen 1 werkdag contact met u opnemen. Daarna krijgen u en ProLease te horen of u het acceptatieproces succesvol heeft doorlopen.

Vanaf het moment dat ProLease het door u getekende contract retour heeft ontvangen en de waarborgsom is betaald dan kunt u de auto maximaal 2 kalenderweken later in ontvangst nemen. Mocht deze termijn niet gehaald worden, dan zal ProLease u dit zo snel mogelijk laten weten.

ProLease is als leasemaatschappij verplicht om uw Private Lease contract te registreren bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit wordt gedaan om te voorkomen dat u niet meer aan uw betalingsverplichting kan voldoen en ProLease zekerheid heeft over het ontvangen van de maandelijkse leasetermijnen. BKR heeft de regels rondom de registratie van private leaseovereenkomsten per 1 april 2022 gewijzigd. Vanaf deze datum wordt de totale leasesom (100%) geregistreerd, voor deze datum was dit 65%. Het is aan een kredietaanbieder om te bepalen of ze het ook voor de volle 100% laat meewegen bij het bepalen van de maximale financiering.

Voorbeeld:

U sluit een overeenkomst voor 36 maanden met een termijnbedrag van € 200,- af. ProLease registreert dan 100% x €200,- x 36 = €7.200,- bij het BKR.

Voor aanvang van het leasecontract dient u een waarborgsom aan ProLease te voldoen. De waarborgsom betreft 2 leasetermijnen en zal maximaal 65 dagen na einde contract op uw bankrekening worden teruggestort op voorwaarde dat u dan aan al uw verplichtingen heeft voldaan.

De hoogste van de eigen bijdrage betreft €300,- inclusief BTW per niet verhaalbare schade. Als zich binnen een periode van 12 maanden meer dan 2 schadegevallen voordoen dan zal de eigen bijdrage worden verhoogd naar €500,- inclusief BTW. Deze verhoging geldt dan voor de resterende duur van de leaseperiode. Een niet verhaalbare schade betreft een schade waarvoor de tegenpartij niet aansprakelijk is, waar de tegenpartij niet bekend is of er geen tegenpartij is (eenzijdige schade). Indien het bedrag van de schade lager is dan de kosten van de standaard eigen bijdrage dan betaalt u de werkelijke kosten.

Op het moment dat de verzekeraar een gedeelte van de schade kan verhalen op de tegenpartij dan betaalt u het procentuele gedeelte van de eigen bijdrage. Dus als er 50% van de schade verhaald kan worden op de tegenpartij dan betaalt u 50% (= €150,-) aan eigen bijdrage per schadegeval.

U kunt uw leasecontract tussentijds beëindigen, op z’n vroegst vanaf de eerste dag van het tweede jaar van de leaseperiode. Hier zijn kosten aan verbonden. ProLease rekent hiervoor een vaste vergoeding van 50% van de nog resterende leasetermijnen op het moment van opzeggen.

Rekenvoorbeeld:

Het vaste percentage is 50%. Het termijnbedrag is € 200,-. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. U zegt op tegen het begin van de 25e maand.

Zonder de opzegging zou u aan termijnbedragen nog 12 maanden x € 200,- = € 2.400,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dus 50% van € 2.400,- = € 1.200,-.

Tegelijkertijd is de opzeggingsvergoeding gemaximeerd op het verschil wat u zou hebben betaald wanneer u het contract vanaf het begin voor de kortere looptijd was aangegaan.

In het bovenstaande voorbeeld heeft u 24 maanden x €200,- betaald (€4.800,-) en is de opzeggingsvergoeding €1.200,-, wat u in totaal €6.000,- kost. Stel dat u in het begin had gekozen voor een looptijd van 24 maanden, i.p.v. 36 maanden, en het termijnbedrag was €245,-, dan had u in totaal €5.880,- betaald. Ofwel, €120,- minder dan in het eerste voorbeeld het geval was. In dit geval zal uw opzeggingsvergoeding €1.080,- bedragen en komen uw totale kosten op €5.880,- uit. Zo weet u dat u nooit meer dan nodig betaalt voor uw leaseauto.

ProLease is er voor iedereen. Ook als u iets ouder bent, kunt u profiteren van het aantrekkelijke aanbod van onze Private Lease actie-auto's. Wel hanteren wij bij ProLease een maximale leeftijd. Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs kan tot de maximale leeftijd van 78 jaar op verwachte einddatum van het contract een private-leasecontract aanvragen bij ProLease.

Wij vinden het uiterst belangrijk dat u tevreden bent over ProLease. Bent u toch niet tevreden?

Laat het ons dan direct weten via ons contactformulier .

Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op. En wij streven ernaar om binnen 14 dagen tot een afhandeling te komen waar u tevreden over bent.