Inleveren auto einde contract

Afmelden auto

Mocht de contractuele einddatum van het leasecontract bereikt zijn of u heeft de leaseauto om een bepaalde reden niet meer nodig, meld dit contract dan via de mail of telefonisch bij ons af en ProLease zal deze aansluitend inplannen voor transport.

U dient bij inlevering de volgende zaken te overhandigen:

  • De kentekencard of het kentekenbewijs
  • Autosleutels - ook reservesleutel(s) en sleutelcodes
  • Dvd/cd-rom t.b.v. navigatiesysteem
  • De gevarendriehoek
  • Automatten
  • Audio, onderhouds- en instructieboek

Inleveradressen

De leaseauto kunt u bij de dealer achterlaten die de nieuwe ProLease auto gaat leveren. Is er geen nieuwe leaseauto besteld? Dan wordt het inleveradres in overleg met ProLease bepaald. Zorgt u er dan wel voor dat de auto op het afgesproken tijdstip ook daadwerkelijk beschikbaar is.

Innameprotocol

De werkelijke inname van de auto door ProLease vindt plaats bij terugkomst van het voertuig bij ProLease. De auto wordt conform het Innameprotocol beoordeeld en aansluitend wordt hiervan een rapport opgesteld. Mogelijk aanwezige schades worden door middel van een eigen risico doorbelast. Het innameformulier voorkomt dat eventuele schades na inlevering op u verhaald kunnen worden.

Overname auto

U of een collega heeft de mogelijkheid om uw huidige leaseauto over te nemen tegen een aantrekkelijke prijs. Hier mogen familie of kennissen van u ook voor in aanmerking komen. U bent dan verzekerd van een auto die u als geen ander kent! Vanaf 2 maanden voor de einddatum van het leasecontract is het mogelijk om een indicatie van de overnameprijs op te vragen. Heeft u interesse, neem dan contact met ProLease op.