Voor- en nadelen Private Lease - ProLease

Private lease of kopen?

De voor- en nadelen van Private Lease

Bent u op zoek naar een nieuwe auto of eentje met wat ervaring? Naast het kopen van een auto is de laatste jaren Private Lease enorm in opkomst. Maar wat is nu de beste keuze? Want aan beide opties zitten voor- en nadelen. ProLease zet ze graag voor u op een rijtje.

Een auto private leasen!

Voor een vast bedrag per maand rijdt u onbezorgd in een nieuwe auto. Vergelijk het met uw telefoonabonnement waar u ook een vast bedrag per maand betaalt voor uw belminuten, data-bundel en uw telefoon. Private Lease werkt niet anders. In het maandtarief is alles inbegrepen. Het enige dat u nog moet betalen is de brandstof. En eventuele bekeuringen, want die kunnen we helaas niet voor onze rekening nemen....

De auto is van ProLease en u loopt dus geen enkel risico over de afschrijving, restwaarde of verkopen van de auto aan het einde van de looptijd.

Een auto kopen!

Koopt u een auto dan is dit uw bezit, voor sommige van u een veilige gedachte. Maar u loopt altijd een persoonlijk risico als u bijvoorbeeld met (hoge) kosten geconfronteerd wordt voor onderhoud, reparatie of vervanging van banden. En deze kosten komen meestal op een ongelegen moment.

Het kopen van een auto vergt bijna altijd een flinke investering en dat betekent een directe aanslag op uw spaargeld. Geld dat u misschien liever achter de hand wilt houden voor andere zaken.

Uiteraard heeft elke auto een bepaalde restwaarde. Geld dat bij verkoop direct weer beschikbaar is voor u.

Waarom toch kiezen voor Private Lease?

Vaak lijkt een vast bedrag per maand op het eerste zicht duurder. Maar als u een keer alle kostenposten van uw huidige auto in een jaar bij elkaar optelt en dit bedrag deelt door 12, dan krijgt u inzicht in wat de auto u werkelijk per maand kost. Neem in de berekening de volgende bedragen mee: afschrijving van de auto, wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparatie, bandenvervanging en pechhulp.

Vergelijkt u dit bedrag dan eens met de aantrekkelijke Private Lease tarieven. Vaak ziet u dan dat Private Lease onder aan de streep een stuk voordeliger is. Dit komt vooral door onze inkoopvoorwaarden en volumekortingen.